Zes dingen die het leven beter maken op nare dagen.

Ok, ik geef het toe; ik had vandaag een kutdag. Ik heb een ziekte waardoor ik soms enorme pijn kan krijgen als ik te veel doe. En tja, met Kerst wilde ik natuurlijk zo veel mogelijk genieten. Ik heb heerlijk gedanst met mijn vriend en zijn familie en ’s avonds hebben we lekker samen gegeten. Dat ging allemaal wonderbaarlijk goed, vandaar dat ik misschien een beetje schrok dat ik vandaag zo hard teruggefloten werd. Maar hee, het wordt weer morgen hoor. En dan voel ik me vast beter.

Ondertussen denk ik na over dingen die het leven op zulke momenten beter maken. (Ook geldig bij gebrek van zo’n exotische ziekte hoor, iedere kutdag will do.)

3538-roze-4260021-product_rd-148411264

Deze sokken zijn van de Hema.

1. Vrolijke sokken. Geloof me, de wereld ziet er mooier uit met vrolijke sokken. Ik heb mijn voeten vandaag gehuld in perfect matchende grijze sokken, met een verrassingsonderkant met roze bloemetjes. Ik heb ook witte sokken met gouden glitterstippen, suikerspinroze, fel turquoise, en ik streef nog naar stoere Harry Potter sokken. De kwaliteiten van fijne sokken zijn oneindig: ze zijn goedkoop, in alle kleuren te verkrijgen, ze houden je voeten warm, en kunnen een fijn accent aan je outfit geven. Dan heb je nog een gelukkig makende categorie onder de sokken, en dat zijn dikke huissokken. In dit seizoen heb je ze in alle kleuren, met allerhande nopjes eronder, met kwastjes, rendieren; you name it. Dikke sokken troosten. Zeker met dit gure weer, en nog zekerder als er sprake is van een kutdag.

2. Thee. Het is echt een heel goed idee om voor dit soort dagen een apart doosje met thee aan te leggen. Nog beter: thee met lekkere chocolaatjes. Je wordt onmiddellijk weer vrolijk als je de smaak van een zonnig theetje proeft. Ik heb zelf de smaak ‘Sunny Surprise’ van Simon Levelt voor mijn verjaardag gekregen, samen met een feestmok met vrolijke vlaggetjes en kleurtjes. Ik word er iedere keer weer vrolijk van. En op de een of andere manier helpt het ook, als je hem uit de kast pakt, als je wel een oppepper kunt gebruiken.

sunny-surprise

Sunny Surprise is zwarte thee met sinaasappel, kruizemunt en rode biet. Heel zoet en fris, heel lekker.

Bij mij luistert het ook wel nauw welke thee ik op welk moment drink. Op goede dagen drink ik veel zwarte thee, maar als ik wat rustiger aan wil (of moet) doen, dan drink ik liever thee zonder caffeine/theine. Ik kan daar namelijk best wel onrustig of misselijk van worden dan. Dan kies ik liever voor verse zoethout thee (ze hebben geweldige bij de Tuinen, met verse stukjes zoethout) of de theinevrije zwarte thee van Zonnatura.

Theinevrije-thee

3. Dan kom ik meteen op het derde punt, en dat is het belang van mooie mokken. Ik zelf heb een bescheiden verzameling ondertussen. Ik heb er ook een mooi plekje voor in de buffetkast. Heerlijk om ’s ochtends de deur van de kast open te doen, en daar een mooie mok uit te zoeken, passend bij je stemming. Mijn mokken zijn vooral heel kleurig en met leuke patroontjes. Daar word ik meteen vrolijk van.

mok1 mok2 mok3

Deze mokken vond ik ter illustratie op wehkamp.nl Maar kies vooral mokken die bij jou passen.

4. Huisjes. Ik weet dat het een enorme hype is, en daarom misschien niet zo origineel, maar My God wat is die huisjestrend leuk. Vooral uitgevoerd in mooi hout, een heel leuk accent voor je interieur.

Bij Xenos vond ik een hele mooie fotolijst, met een rijtje verschillende huisjes en leuke kleurtjes.

362109_huisjes_lijst

Hij kost 12,99 en is ook ontzettend leuk om zelf te pimpen met teksten, of om een cadeautje van te maken.
Wat ik vooral leuk vind aan de huisjes, is dat ze zo speels zijn en aanzetten tot creativiteit. Ik maak zelf wat abstractere tekeningen met zwarte inkt, ook veel van fantasiehuizen, dus ik denk dat ik deze lijstjes zelf ook ga kopen en eens ga experimenteren met mijn eigen tekeningen. Stempelen is bij deze huisjes ook nog een optie.

5. Mooie, fijne pyjama’s. Voor een dag als deze, is het heel fijn om wat lekkere pyjama’s in huis te hebben. Ik heb het door mijn ziekte dus best wel vaak nodig om uit te rusten, maar ik denk dat het voor iedereen fijn kan zijn.
Ik heb pas de Primark ontdekt (beetje laat, ik weet het) en daar hebben ze een huisgrote afdeling met allemaal leuke pyjama’s voor kleine prijsjes. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb niet zo veel zin om veel geld uit te geven aan pyjama’s, en ik wil wel dat ze leuk zijn. Dan kun je bij de Primark echt prima slagen.

Ik heb ze gezien met beertjes, hartjes, en met gezellige kerst thema’s. Als het ook jouw probleem is dat je bij andere winkels altijd de kindersokken en pyjama’s het leukst vindt (en dat gebeurt me best wel vaak), dan is dit echt the place to be.

Op kutdagen zoals vandaag is het dan wel fijn om relaxte kleding aan te hebben, en er toch een beetje leuk uit te zien. Ik heb pas een aantal leuke pyjama’s gekocht, en ik voel me echt beter als ik iets aan heb dat ik schattig of mooi vind.

6. Mooie gedichtjes. Ik kan zo intens genieten van een mooi geschreven gedicht. Het loont echt om eens naar de boekhandel te gaan, en rond te snuffelen op de poezie afdeling. Misschien zou je het niet zo snel doen, maar de schatten die je daar vindt, hebben echt de kracht om je uit je ellende te tillen en je weer de schoonheid van de wereld te doen in zien.

Dit is een mooie van Bart Moeyaert:

Eeuwigheid

Er zijn plekken
waar ik zonder glimlach
niet meer langs kan.
Ooit is daar een grap
verteld, een kus geroofd,
iets voor het eerst gedacht.
Ter hoogte van mijn oor,
bijvoorbeeld,
heb jij me op een nacht
beloofd dat eeuwigheid
een leugen is, maar dat het
daarom tussen ons niet
minder lang gaat duren.
Meer woorden waren er
niet nodig – een mond
spreekt van zichzelf al mooi
en huid heeft een geheugen.
Jij blijft mijn hals, mijn navel,
mijn holte van mijn knie
voor altijd bij.
Zonder glimlach kan ik
aan geen plek voorbij.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s