Goede voornemens voor 2015: meer bezinning, lekker eten, en vaker een theatrale klap in de kloten.

Happy new year!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit was de lucht op oudjaarsdag, fantastisch hè?

In januari voelt het echt als een nieuwe start. De lucht is schoongeknald door het vuurwerk, iedereen heeft even teruggekeken op het afgelopen jaar. Op de tv en de radio overheersen jaaroverzichten (die helemaal niet altijd makkelijk te verteren zijn) en is er net even meer diepgang. Het is de maand van Serious Request, van de top2000, van vele liefdadigheidsacties en extra mooie reclames. Het is een maand van verdriet en weemoed, maar ook van verbinding en feestelijkheid, gezelligheid.

Het is natuurlijk een beetje flauw om in januari ineens alles helemaal anders te willen doen. Dat kan ik je ook niet aanraden. Maar het is wel heel zinvol om eens te kijken of je nog gelukkig bent met de manier waarop je je leven invult. En een frisse wind te laten waaien door je leven, je bezigheden. En dat doen dan ook veel mensen: 1 januari is een dag van goede voornemens.

Zelf heb ik ook nagedacht over wat ik anders wil doen, en heb ik een lijstje gemaakt. Dat deel ik hier met je.

1. Ik wil geregeld een rustpunt hebben, waarop ik tot mezelf kan komen. Het liefst iets buitenshuis, dat ik helemaal voor mezelf, en met mezelf doe. Daarom heb ik me aangemeld voor een proefles yoga. Het is hier heel dichtbij, en het klonk goed. Ik hoop natuurlijk dat ik dat heel fijn ga vinden. En anders ga ik eens kijken of ik een leuke meditatiegroep kan vinden, of iets dergelijks. Het gaat er niet om wat het precies is, het gaat erom dat ik me ergens thuis kan voelen, en even helemaal met mezelf bezig kan zijn. Met mezelf, mijn lichaam, en wat me bezighoudt. Los van alles wat er dagelijks op me af komt.

beach-yoga

2. Meer groente en fruit eten. Ik ben de afgelopen maanden ruim 8 kilo afgevallen, en dat is natuurlijk hartstikke goed. Maar soms heb ik dan zo’n trek in iets lekkers, en wil ik toch niet te veel calorieën binnen krijgen. Met als gevolg dat ik soms wel chips eet, maar geen brood, of geen fruit. Eventjes kan dat natuurlijk wel, maar ik wil nu weer proberen om elke dag fruit te eten, en meer gevarieerd en gezond te gaan eten.

3. Mijn vriend kwam met het plan om meer nieuwe dingen te gaan uitproberen in de keuken. Ik heb een aantal prachtige kookboeken, en vind het heerlijk om lekker eten klaar te maken. Maar op de één of andere manier schiet uitgebreid koken er vaak bij in bij ons. En daar willen we verandering in brengen. Dus ik heb de kookboeken uit de kast gepakt en afgelopen week twee keer iets nieuws geprobeerd. En man, wat was het lekker. Ik heb een warme Oosterse schotel gemaakt met kaneel, en afgelopen dinsdag maakte ik Cypriotisch stoofvlees, met gepofte aardappels met een kruidig yoghurtsausje en een heerlijke salade. We hebben onze vingers erbij afgelikt.
(Ik word er ook heerlijk zen van, dat sluit mooi aan bij punt 1. ;))

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Man, wat was ik weer geraakt door de oudejaarsconference van Youp. Echt een heerlijk warm bad, en tegelijk een trap in je kloten. Maak er wat van! 
Ik wil meer door elkaar geschud worden, en de spark van het leven voelen. Ik zelf voel dat door een lekkere wandeling in de natuur, en ook door het bezoeken van goede theatervoorstellingen, dichtavonden of dus cabaret. Dat wil ik meer gaan doen. Even eruit en nieuwe dingen horen en voelen. Dat geeft me zo veel nieuwe energie en inspiratie!

Ik heb ontzettend zin in 2015!

Wat zijn jouw voornemens?

Advertenties

Een gedachte over “Goede voornemens voor 2015: meer bezinning, lekker eten, en vaker een theatrale klap in de kloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s