EASY & Low Budget HOME DECO DIY: Verlichte herinneringenkistjes (een beetje van jezelf, en een beetje van Xenos)

Op deze video zie je de DIY in volle glorie:

De kop van het nieuwe jaar is eraf. Hoera! Ik ben meteen aan de slag gegaan met het mooi maken van mijn huis. De kerstboom begon uit te vallen, en ik voelde dat ik best op zag tegen de komende donkere maanden, zonder al die gezellige kerstverlichting.
Maar daar heb ik snel iets op bedacht. Ik kwam namelijk bij Xenos ontzettend leuke houten kistjes tegen met een deksel waar glas in zit. Als je ze neerzet, kun je er dus in kijken. Hoe leuk is dat!  Je hebt ze in allerlei mooie pastelkleurtjes en verschillende vormen en groottes (vierkant, rechthoekig) en ze staan vooral gecombineerd ontzettend leuk. Ik kreeg meteen allerlei ideeeën om het huis gezellig te maken.

Ik heb drie kistjes gekocht, en vier bijpassende gekleurde glaasjes waar je theelichtjes in kunt doen.

foto

 

In totaal was ik zo’n 13 euro kwijt. Da’s een lekker prijsje.

Ik heb in het eerste kistje een mooie foto van mijn vriend als klein jongetje gedaan. Het is één van de weinige foto’s die we van hem hebben (long story) en daarom wilden we deze foto graag een mooi plekje geven. Dan kun je hem inlijsten, maar zo is het wel extra speciaal natuurlijk!

De kerstlampjes hadden we eerst in de boom hangen, maar heb ik nu over de hele vensterbank gelegd, voor wat extra sfeer en licht in huis.
Als je het deurtje van het kistje voorzichtig een beetje open doet, kun je een aantal kerstlampjes in het kistje doen om de foto(‘s) extra mooi te belichten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

In het tweede kistje heb ik kleine spulletjes gedaan. Ik heb gekozen voor spulletjes die me herinneren aan mooie momenten, waar ik graag nog eens aan terugdenk, of waar ik trots op ben. De parfumfles is de eerste dure parfum die ik ooit voor mezelf gekocht heb (Cedar van L’Occitane), en heb ik een hele tijd elke dag gedragen. Hij gaf me een heel fijn gevoel. Nu draag ik hem niet meer, maar iedere keer als ik hem zie, denk ik weer aan dat gevoel.

Het stoepkrijt gebruikte ik in mijn tienerjaren om mooie tekeningen te maken op het schoolplein (rebels hè ;)). Dat was ontzettend leuk.
De tube olieverf is de eerste verf die ik voor mezelf gekocht heb, toen ik begon met schilderen. Ik heb hem uiteindelijk nooit gebruikt (ik durfde toen nog niet goed), maar het is wel de start geweest van een mooie ontwikkeling, naar de kunstacademie en uiteindelijk mijn werk als kunstenaar. Ik ben trots op mijn moed, want ik had het toen ik die tube kocht helemaal niet makkelijk. Dus dat maakt het extra mooi om aan terug te denken; ondanks de moeilijke periode, plantte ik al wel zaadjes voor een mooiere, betere toekomst.

In het doosje links onderin zitten gelukspoppetjes. Ik kreeg ze een keer van mijn moeder toen ik iets heel spannends en moeilijks ging doen. Lief hè? Ik heb ze altijd bewaard, en heb ze nu een mooi plekje gegeven in dit kistje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik vind de combinatie van de kistjes met de lampjes en de kaarsjes ontzettend fijn staan, en het helpt echt om lekker vrolijk te blijven in dit donkere weer, en het feestgevoel langer vast te houden.

Ik heb het geheel afgemaakt met een mooie houten Boeddha, verschillende vetplantjes, en houten kaarsenstandaards.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren!
Als je het ook wil maken:

Heel veel succes!

 

 

Advertenties

3 gedachtes over “EASY & Low Budget HOME DECO DIY: Verlichte herinneringenkistjes (een beetje van jezelf, en een beetje van Xenos)

 1. Maartje zegt:

  Je hebt me zeker geinspireerd! Ik denk dat ik het nu ook wil. 😀 Ik ga dit weekend de kerstboom weghalen en heb dan wel behoefte aan iets nieuws gezelligs. En dit is een mooie combinatie van mooi, makkelijk, goedkoop, persoonlijk en betekenisvol.

  Like

  • Sofie zegt:

   Ah wat leuk! Het zal bij jou ook mooi staan 🙂 Doosjes kosten 3 euro voor de variant met kleur aan de binnenkant, en 6 euro voor de doosjes met kleur aan de buitenkant. Succes! En dankjewel voor de complimenten.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s