About me, about you: Bloggedachten over eerlijkheid, openheid en tevredenheid.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De afgelopen dagen heb ik veel nagedacht over de inhoud en de sfeer van mijn blog. Nu ik een tijdje bezig ben, weet ik wat beter wat ik leuk vind om over te schrijven, en ook wat mijn lezers leuk vinden om te lezen. De stukken waar ik zelf het meest moeite mee had om te plaatsen (want: persoonlijk, wat meer diepgang, met bewustere, groene of maatschappelijke onderwerpen) werden het meest gelezen. Dat vond ik supertof! En ook de DIY’s en home deco posts zijn populair. Die vind ik dan ook erg leuk om te maken :).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(Klik voor de DIY.)

Wat me vooral aan het denken zette, was dat ik volgers verloor op Twitter, toen ik even flink in de put zat over Parijs en de situatie in de wereld. Eerst zat ik ermee, daarna zocht ik naar de betekenis. Want verdriet, dat is iets dat ik best vaak voel. En vrolijkheid ook, trouwens. 🙂

Ik denk dat veel mensen die blogs lezen, vooral op zoek zijn naar een goed gevoel. En veel blogs spelen daarop in door een ideale wereld af te beelden. Vol prachtige spullen, een suikerzoete layout, en ook een perfecte afspiegeling van wie ze zelf zijn. Een ideale wereld, die in werkelijkheid niet bestaat. En hoe mooi het allemaal ook is, vaak roept het ook jaloezie en ontevredenheid op. Gevoelens van ‘waarom is mijn leven niet perfect’ of ‘waarom ben ik niet zo populair’ spelen snel de kop op. En weet je, dat vind ik niet zo fijn. Ik wil geen ontevredenheid kweken, en ook geen hebzucht. Ik wil juist voor mensen zorgen, en ze een goed gevoel geven dat duurzamer is. Natuurlijk is het leuk om af en toe mooie of vrolijke producten op je blog te hebben, maar dan heb ik liever betaalbare dingen die je blij maken, dingen die bereikbaar zijn, en liefst ook een beetje origineel.

Ik wil veel liever mensen blij maken, en ook een beetje bewust. Ik wil troosten, betekenis en een plek geven aan dingen die gebeuren. Ik wil inspireren, op het gebied van interieur en creativiteit, juist op een manier die niet veel geld kost, maar die wel ontzettend leuk en mooi is, en die je daarom licht van hart maakt.

En ik wil schrijven. De eerste volgers beginnen binnen te druppelen (Welkom!) en de bezoekersaantallen lopen nog steeds elke week op. En ik weet dat dat vrij uitzonderlijk is voor een blog die net begint. Daarom denk ik: doorgaan. Wees maar jezelf. (Dat zeg ik dan tegen mezelf.) Uiteindelijk zijn de oprechte stukken, toch het fijnst om te lezen, denk ik.

Dus dat ga ik doen.

Dankjewel dat je mijn woorden leest. Ik ga mijn best voor je doen.

 

Sofie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s