Digitale detox: voor een relaxed online leven

Zo. Goeiemorgen!

Ik hoop vandaag op een zonnetje, want ik ben nog een beetje treurig vanbinnen van de mist en de kou van gisteren. Ik heb gisteren wel mezelf getrakteerd op een heerlijke zoete koffie met veel sojamelk bij de Starbucks op het station. Ik had het verdiend. Ik zat op de terugweg naar huis met een volle beker met hete koffie te wiebelen, en thuis was hij precies op temperatuur. Best gek, met een Starbucks beker op je bank zitten, maar wel zo rustig. 🙂

Ik bedenk nu dat een mooie foto daarvan niet had misstaan, maar weet je; ik ben erg toe aan een digitale detox: niet alles hoeft op de foto, en soms heb ik gewoon zin om ergens van te genieten, zonder dat het wereldkundig gemaakt hoeft te worden.

Ik heb altijd al zo’n nieuwsgierige geest die overal over nadenkt, en als ik dan ook nog op leuke momenten moet gaan denken aan de foto’s die ik eventueel moet gaan maken en stylen, dan word ik niet blij hoor. Het is voor mij veel fijner om gewoon in rust en ontspanning mijn oog ergens op te laten vallen.

IMG_5728

Ik wil fotograferen vanuit liefde, en vanuit ontspanning. Volgende week ga ik bijvoorbeeld voor het eerst een mooi lief baby’tje fotograferen. Geweldig vind ik dat. Het is het kindje van vrienden van ons, en ik had ze toen ik op kraamvisite was, een cadeaubon voor een baby fotoshoot cadeau gegeven. Geheel in mijn eigen belang natuurlijk, maar gelukkig waren zij er ook blij mee 😉

Het schrijven mag van mij ook wat relaxter. Als ik soms die lappen tekst die ik schrijf, vergelijk met wat ik op andere leuke blogs zie; dan mag het best wat luchtiger en eenvoudiger. Ik moet altijd hard werken voor mijn posts, en soms gaat het net even wat te verkrampt. Relax, zeg ik nu tegen mezelf.

Ook ben ik aan het detoxen in wat ik online lees, en wie ik volg op Twitter. Soms is dat heel fijn.

IMG_6055

Met name Twitter kan ontzettend veel energie wegnemen. Iedereen plaatst de hele dag maar al zijn gedachten en vragen op Twitter, en ik ga toch altijd overal weer over nadenken. Ik heb ook een tijdelijke break genomen van het zelf twitteren. Soms is het heel gezond om gewoon even je mond te houden, heb ik gemerkt. En ik ben nu ook op zoek naar wat fijnere content. Dus hop, alle beautybloggers eraf, alle mensen die nooit antwoorden eraf, en op zoek naar leuke, inspirerende mensen om te volgen.

Want soms word ik wel een beetje gek van het hele principe van een online-image. Foto’s kunnen er zo gestyled uit zien, dat ik denk, dit klopt niet meer. Ik ga voor echt. Wat heb je er zelf ook aan, als je leven er online perfect uit ziet. Het lijkt me dat dat niet zo gezond is voor je zelfbeeld en je ontwikkeling, op de lange termijn.

Dus: detox. Het is super leuk om weer nieuwe blogs te ontdekken, en nieuwe mensen te gaan volgen. Geeft energie!

En vergeet ook je offline leven niet, daar gebeurt het tenslotte allemaal. ❤

 

Advertenties

Een gedachte over “Digitale detox: voor een relaxed online leven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s