Een Koningsdag-vondst met een gouden kroontje!

titelfotosterren

Jaaa, wat geweldig. Een paar dagen voor Koningsdag, had ik het. Waar ik eerder fantaseerde over poppenhuis-accessoires die ik zelf zou maken en cadeau zou geven aan lieve kindjes, gunde ik het nu mezelf: een prachtig poppenhuis, om op te knappen en te decoreren.

Ik denk dat ik al een poppenhuis wil hebben, sinds ik heel klein was. Ook toen ik tiener was, droomde ik er nog steeds van. Dit jaar werd mijn belangrijkste treasure hunt op Koningsdag: een houten poppenhuis, waar ik lekker veel aan kan knutselen.

En het is gelukt! Voor maar vijf euro vond ik deze beauty.

Kijk je mee?

IMG_7477

Hij is helemaal van hout, en heeft een geweldige zolder met dakramen. Stel je eens voor wat je hier allemaal mee zou kunnen doen! Een speelzolder maken, bloemen in het raamkozijn. En een mooie kleur bedenken voor het dak! Ik word er nu al helemaal enthousiast van.

IMG_7466

Hier zie je hem helemaal. Hij heeft allemaal leuke doorkijkjes, en ik denk dat hij ook met de hand gemaakt is. Bij het raam op de onderste verdieping, zie je dat er wel het een en ander gelijmd en gerestaureerd aan moet worden. Maar dat vind ik alleen maar leuk. 🙂 Een heerlijk klusje voor rustige middagen. 🙂

Ik twijfel nog een beetje over de kleur, maar dat het gezellig en kleurrijk gaat worden, dat staat vast.

Ik ben zelf erg weg van kleuren als wit, roze en mintgroen. Maar ik kan me ook voorstellen dat voor een kind wit, rood, blauw en geel leuk is. Ik denk er nog even over na. 🙂

IMG_7474

Weer een prachtig hoekje en doorkijkje in het huis. Zo mooi, die ronde deurtjes, en de grote openingen aan de zijkant voor kleine kinderhandjes. Ik ben er nog niet over uit of ik hem uiteindelijk zelf houd, of te koop aanbied. Dat zal vanzelf wel duidelijk worden tijdens het maken. Als ik er aan gehecht raak, houd ik hem. 🙂

IMG_7473

Wat een beauty, he?

Ik hou je op de hoogte van de vorderingen!

(Ps: mocht je nou zelf ook een poppenhuis willen maken of decoreren; op Marktplaats staan hele mooie, van een euro of 20-45. Ook niet al te veel geld.)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s