DIY: Vier de lente met deze schaapjes van wol, vilt en karton

img_0560

Ik ben vast niet de enige die de maanden januari, februari en maart soms een grote beproeving vindt. Ik neig naar wintersomberte, en duisternisvervloeken.

Gelukkig wordt het nu al steeds elke dag een beetje lichter. Ik kijk uit naar de lente, met haar bloeiende takken, groene sprietjes die schuchter boven de grond uit steken, en de zon die je verwarmt alsof het toch weer voor het eerst is.

De eerste keer zonder jas, de eerste keer op een terras, heerlijk.

Maar waar de winter ook om vraagt, is lekker veel knutselen met warme materialen en jezelf omringen met zachtheid en gezelligheid.

Ik was al een tijdje op zoek naar lentedecoratie die niet te truttig, niet te geel is, en niet van plastic. Dat is nog best lastig.

Maar toen ik dit patroontje van Atelier Pippilotta zag, was ik verkocht.

schaapjesheelblad

Oorspronkelijk is het bedoeld om een mobile van te maken, of in ieder geval kleiner dan ik gedaan heb. Maar omdat ik nog dikke wol had liggen, en ik het iets stoerder wilde maken, heb ik het patroon wat aangepast.

 

schaapjeblog

Je kunt dit plaatje gebruiken, en dan het hele blad vullen en het blad instellen op horizontaal. Dat kun je doen in het scherm dat je krijgt als je op ‘print’ drukt.

Van een oude doos van dik karton heb ik twee schaapjes uitgesneden op ongeveer A4-grootte. De wol en het vilt had ik nog liggen. Om het oog te tekenen, heb ik een dikke zwarte viltstift gebruikt.

img_0558

Omdat ik het schattig en zacht vond, heb ik als laatste nog een rondje roze vilt uitgeknipt en die als wangetje opgeplakt.

Ik ben er heel erg blij mee, de eerste stapjes naar de lente zijn gezet!

Veel plezier ermee!

En een hele fijne week gewenst!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s